Vetzoo köps upp av finsk djurfoderjätte

Arken Zoos ägare gör förvärv för att öka sin e-handelsandel till 20 procent.

Det svenska e-handelsföretaget Vetzoo, som tidigare i år kunde meddela att omsättningen hade dubblats för fjärde året i rad, har köpts av det finska djurfoderbolaget Musti ja Mirri, som sedan tidigare äger bland annat butikskedjan Arken Zoo.

LÄS ÄVEN: 100-procentig ökning för Vetzoo 

Annons

"Vetzoo är den lysande stjärnan"

Enligt DiDigital står Musti ja Mirras e-handel i dag för sju procent av verksamheten, och förhoppningen är att uppköpet av den svenska e-handelssuccén ska öka bolagets takt på nätet.

- Vi har en klar strategi att växa på nätet. För att komma upp till 20 procent av vår totala omsättning måste vi både växa organiskt men även genom att leta förvärv. Det finns några få spelare i Norden och Vetzoo är den lysande stjärnan, säger Musti ja Mirris vd David Rönnberg till nyhetssajten.

Ingen av parterna har velat uppge vad köpeskillingen låg på, men enligt DiDigitals beräkningar borde summan ligga på någonstans mellan 200 och 250 miljoner kronor. Under 2016 omsatte Vetzoo 73,5 miljoner kronor. 

LÄS ÄVEN: Vetzoos nya sajt gav dubbel konvertering i mobilen

Återinvesterar i nya ägaren

Vetzoos grundare och vd Lars Martin Norviit uppges vara nöjd med affären. Han blir av allt att döma kvar i verksamheten.

- Tillsammans kan vi stärka vårt erbjudande mot kunder och leverera en ännu bättre upplevelse. Jag och management på Vetzoo kommer även att vara med och återinvestera en del av köpeskillingen i Musti, säger han i en kommentar.

Vetzoo grundades 2010 och expanderade tidigare i år till Norge.

LÄS ÄVEN: Vetzoo-grundaren om affären: "Det känns superbra"

Annons

Annons