130 varslas efter förvärvet – fick besked i förinspelad video

"Folk var fruktansvärt upprörda".

130 tjänster har varslats om uppsägning från Bergendahls Food, som i somras köptes upp av Axfoods bolag Dagab. Som en del i affären skulle Dagab ta över City Gross grossistverksamhet. Redan när förvärvet gick igenom stod det alltså klart att affären kunde komma att leda till förändringar i organisationen, och i dag kom alltså beskedet att det blir stora neddragningar i verksamheten i Hässleholm.

LÄS ÄVEN: Jätteaffären i hamn - Axfood får köpa från konkurrenten

Annons

Men sättet som beskedet levererades på var kanske lite mer oväntat. Enligt tidningen Norra Skåne fick de anställda nämligen information om varslet via en videofilm som Dagab ska ha skickat ut till berörd personal.

Vi fick inte möjlighet att ställa några frågor, så fort filmen var slut släcktes skärmen bara ner, säger en anställd som vill vara anonym till tidningen.

Dagab meddelar att man valde att göra som man gjorde med anledning av Covid-19. Att Dagab valde en förinspelad film istället för ett digitalt möte ska enligt uppgifter till media bero på att “budskapet var så viktigt”.

Beskedet kom under gårdagen. Efter att ha tittat på varselvideon ska många av de anställda ha valt att vända sig till facket.

Folk var fruktansvärt upprörda över att ha blivit så illa behandlade, säger Stefan Olsson, Unionens fackklubbsordförande på Bergendahls Food, till Norra Skåne.

LÄS ÄVEN UPPFÖLJNINGEN: Dagab efter omtalade videvarslet: "Har också fått positiv feedback"

Annons