Jätteaffären i hamn – Axfood får köpa från konkurrenten

"Ett glädjande besked".

Nu är det klart att Axfood förvärvar hela Bergendahls Food och en minoritetspost i City Gross. Affären har till slut godkänts av Konkurrensverket.

Det här är ett glädjande besked som innebär att vi inom kort kan påbörja integrationen av våra verksamheter, säger Klas Balkow, vd och koncernchef på Axfood.

Annons

Dessutom leder affären till att City Gross genom partnerskapet får ännu bättre möjligheter att utmana och stärka sin position inom stormarknadssegmentet, fortsätter han.

Affären offentliggjordes den 31 maj i år och blev sedan föremål för ytterligare granskning i mitten på juli. Köpeskillingen uppgår inledningsvis till 1,8 miljarder kronor. Men om köpoptionerna utnyttjas fullt ut kan totalsumman landa på 2,5 miljarder kronor, varav 1,5 miljarder avser Bergendahls Partihandel.

Det är mycket positivt att konkurrensverket nu godkänt affären. Vi har ett starkt stormarknadskoncept i City Gross och affären skapar förutsättningar att stärka vår position. Samarbetet med Axfood möjliggör en fortsatt expansion av City Gross och det blir en spännande resa framåt. Vi ser verkligen fram emot att skapa tillväxt och öka konkurrensen på dagligvarumarknaden, säger Lars Ljungälv, koncernchef på Bergendahls.

LÄS ÄVEN: Myndighetens krav för att släppa igenom Axfood-affären: "Konkurrensproblem"

Annons