Adlibris köper upp Roliga Prylar

Den anrika nätbutiken Roliga Prylar lever nu vidare under Adlibrisgruppen.

Efter flera år av sjunkande omsättning har nu Alphageek AB, som bland annat äger Roligaprylar.se, vänt till tillväxt igen. Från 2015 års siffra på 16 miljoner i omsättning ska företaget ha nått 20 miljoner föregående år.

Det är Anton och Oscar Troedson som vänt skutan efter att ha tagit över Alphageek ifrån Net Departo, i början av 2015. Nu verkar skeppet vara på rätsida igen och då passar Adlibrisgruppen på att bredda sitt sortiment med maskerad, presenter och fest, vilket är Alphageeks inriktning.

Annons
Annons

- 2016 har varit ett mycket bra år för Alphageek med hög tillväxt, en omfattande breddning av produktutbudet och ännu bättre kundnöjdhet. Med sin storlek, erfarenhet och med de skalfördelar som Adlibrisgruppen ger är vi övertygade om att Alphageek är i rätta händer, säger Anton Troedson på Alphageek AB.

Alphageek AB består av nätbutikerna Roligaprylar.se, Alphageek.no, Alphageek.fi och Alphageek.dk. Roliga Prylar grundades från början av e-handelsprofilen Dan Nilsson som även står bakom Ehandel.se.

"Drivs framåt av kvinnliga konsumenter"

Förvärvet av Alphageek ABs e-handelssajter ska vara ett led i Adlibrisgruppens tillväxtstrategi och idag består koncernen av nätbutikerna Adlibris, Discshop, Bamba, Odla och Kökets favoriter. Häromdagen kunde vi läsa om hur e-handelsgruppen omsatte nära 1,8 miljarder kronor för 2016.

- Presenter och fest är ett spännande segment inom e-handeln som precis som Adlibrisgruppens övriga produktkategorier drivs framåt av kvinnliga konsumenter. Alphageeks sajter har väldigt starka nyckeltal och genom att dra nytta av den e-handelskunskap vi har inom Adlibrisgruppen vill vi fortsätta utveckla sajterna och kunderbjudandet ytterligare, säger Henrik Oscarsson, chef för kategorisajter på Adlibrisgruppen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!