Amazon öppnar en tredje butik i bokslukande Oregon

E-handelsjätten fortsätter att expandera i den fysiska världen och till hösten är det dags för ytterligare en butik.

I november förra året doppade Amazon tårna i den traditionella detaljhandeln med sin första fysiska butik, en bokaffär i hemstaden Seattle. Till sommaren öppnar e-handlaren en andra Amazon Books i San Diego, Kalifornien, och kort efter är det dags för en tredje butik, rapporterar USA Today.

E-handelsjätten meddelar att man till hösten kommer att slå upp portarna till en ny butik i ett köpcenter i Tigard, Oregon. En stad som ligger drygt 30 mil söder om Seattle och enligt Amazon är man redan i full färd med att anställa butikschefer och andra medarbetare.

Annons

Inget universitet i närheten

Likt de första två butikerna ligger även denna i ett köpcenter där det rör sig mycket folk, men den skiljer sig på ett antal andra punkter. För det första är den inte placerad i närheten av ett universitet eller ett college.

Samtidigt har Tigard en betydligt blygsammare befolkning på drygt 50 000 invånare, även om Portland som har drygt 600 000, ligger ett par mil därifrån. Butiken kommer dock att, precis som de första två, att ligga i nära anslutning till en Apple Store. Portland är även känt för sina många bokaffärer och sin trogna bokkunder.

Annons