Amazon vill lansera ett Spotify till halva priset

E-handelsjätten ryktas jobba på en ny streamingtjänst som ska kosta 5 dollar i månaden men som endast fungerar på deras Echo-högtalare.

Sommaren 2014 rullade Amazon ut Prime Music, en streamingtjänst för Prime-medlemmar. Nu ryktas e-handelsjätten dock vara på väg att lansera sin musiktjänst separat, något man gjorde tidigare i våras med sin videostreamingtjänst.

Enligt ReCode, som talat med källor inom Amazon, skulle den separata musiktjänsten kosta 10 dollar i månaden och fungera på samma sätt som Spotify och liknande konkurrenter. Men Amazon ska även jobba på en lösning som bara kostar hälften så mycket.

Annons

Skivbolagen tvekar

Amazon hoppas nämligen även kunna rulla ut en tjänst med i stort sett samma funktioner som den mer traditionellt prissatta. Med den skillnaden att den endast kommer att fungera tillsammans med Amazons Echo-högtalare.

Amazon uppges vilja lansera båda tjänsterna i september men har ännu inte lyckats få till avtal med alla de stora skivbolagen. Något som enligt källor delvis ska bero på Amazons önskan om att erbjuda en musikprenumeration för runt 5 dollar per månad.

Annons