Ännu en betalleverantör lägger till Swish i kassan

Fast bara för fakturabetalningar. 

Ska man lägga in Swish i checkouten eller inte? Det verkar vara en fråga som många betalleverantörer funderar över just nu. En del etablerade betalbolag har av olika anledningar valt bort eller avvaktat med att baka in Swish-alternativet, men det finns också de som väljer att gå i motsatt riktning.

Svar på stark efterfrågan

Nyligen kunde vi till exempel berätta att Ecster Pay lade in Swish som betalningsalternativ i sin e-handelskassa.

Annons

LÄS ÄVEN: Efter kundernas feedback: Swish bakas in i kassan

Nu meddelar även Payson att Swish har lagts till i företagets checkout. Beslutet uppges komma efter att både konsumenter och e-handlare efterfrågat möjligheten till Swish-betalningar i bolagets kassa.

Vill kombinera säkerhet och enkelhet

Frågan är dock hur väl den nya lanseringen kommer att motsvara förväntningarna. Payson erbjuder nämligen inte Swish på det sätt som de flesta förmodligen är vana vid att använda tjänsten - det vill säga med snabba direktbetalningar - utan som ett sätt att betala fakturor.

De konsumenter som vill använda sig av Swish i Paysons checkout får alltså välja att betala med faktura, som de i sin tur sedan kan betala med hjälp av Swish.

- Ja, vi har lagt till Swish som ett sätt att betala sin faktura. Alla som väljer att betala i efterhand mot faktura får möjligheten att betala fakturan enkelt med Swish, och slipper göra det via Plusgiro/Bankgiro med OCR-nummer på det traditionella sättet. Vi kombinerar säkerheten från fakturan med enkelheten i Swish, förklarar Paysons vd Per Bodell i ett mejl till redaktionen.

Enklare för e-handlarna?

Per Bodell och Payson ser många fördelar med sitt nya erbjudande, som till exempel att e-handlarna inte behöver ha koll på separata betalflöden. Företaget tar också upp att faktura fortfarande är ett av "de mest populära betalsätten".

- Min förhoppning är att vi har gjort det ännu smidigare för bägge parter, säger Per Bodell i en kommentar.

Hos en del e-handlare finns möjligheten att betala direkt med Swish. Är det något ni har valt bort och i så fall varför?

Annons

- Ja, många e-handlare har egna avtal för Swish och har det som ett direkt betalsätt i sina butiker – vår lösning syftar inte till att ersätta det. Utan skillnaden är att konsumenter nu kan få varan först, och i efterhand swisha betalningen, samt att man som e-handlare får in beloppet till sitt konto på Payson tillsammans med övriga transaktioner.

LÄS ÄVEN: Partykungen lägger själv in Swish i Klarnas kassa

Annons