Ännu ett bilmärke tar klivet ut på nätet

E-handel nästa?

När vi för en tid sedan berättade att MediaMarkt skulle sälja en svensk elbil på nätet, blev artikeln genast en av veckans mest lästa. Om det är elbilen, MediaMarkt, e-handeln eller en kombination av alla tre som ligger bakom det stora intresset låter vi vara osagt, men klart är att allt fler bilaktörer tar allt större steg mot e-handelns värld.

LÄS ÄVEN: MediaMarkt säljer svensk elbil på nätet

Annons

Skriver på med mobil signatur

Vi har tidigare berättat om e-handelssatsningar hos bland andra Hyundai och Volvo, och nu har turen kommit till Ford. Det USA-grundade bilmärket låter dig ännu inte e-handla din nya bil fullt ut - men nu går det däremot bra att leasa.

LÄS ÄVEN: Hyundai säljer bilar på nätet - inklusive hemleverans

I ett pressmeddelande lovar Ford att man på företagets danska privatleasingsajt kan bestämma bland annat modell, färg och valfria tillbehör dygnet runt. På samma sida väljer man på vilken plats man vill hämta sin bil. Kunden skriver under leasingkontraktet med NemID, som är något av en motsvarighet till den svenska varianten Mobilt BankID.

Kan beställas med "ett par klick"

Det rör sig alltså nästan om en slags e-handel med upphämtning på ett ombud, även om man bara får ha just de här  bilarna under en begränsad tid.

- Beställningssidan är väldigt enkel och med bara ett par klick är din nya privatleasingbil beställd, skriver Ford i ett pressmeddelande.

I nuläget går det att välja mellan sex olika Fordmodeller på den danska sajten, men företaget siktar på att bygga ut antalet med tiden. Vad vi har kunnat se finns möjligheten till privatleasing online ännu inte på Fords svenska sajt.

Annons