Apotea sålde för 626 miljoner under tre månader

Levererade cirka två miljoner ordrar.

Nätapoteket Apotea.se rapporterar idag sina kvartalssiffror. Under årets första tre månader ökade bolagets försäljning med 33 procent,jämfört med samma period förra året, vilket resulterade i en omsättning på 626 miljoner kronor. 

- År 2019 har börjat mycket bra, och med en god tillväxt av nya kunder ser vi fram mot ett fortsatt starkt år, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i ett pressmeddelande. 

Annons

LÄS ÄVEN: Apotea slår rekord igen - över 2 miljarder i försäljning

Företaget räknar även ihop att de sammanlagt har levererat nästan två miljoner försändelser från logistikcentret i Morgongåva under perioden, vilket också anges vara en ny toppnotering.

Första kvartalet sträcker sig från januari till mars, men Apotea skriver att de redan i april satte ett nytt försäljningsrekord. Bara under april sålde nätapoteket för 215 miljoner kronor vilket motsvarar en tillväxt på 33 procent, alltså en lika stor procentuell ökning som under årets första tre månader tillsammans.

Automatiserat plocklager

Förra veckan meddelade nätapoteket att de ska investera några hundra miljoner kronor i företagets logistik under de kommande åren, och att en av investeringarna kommer att gå till ett automatiserat plocklager. Pär Svärdson menade att kampen om e-handelskunderna förmodligen kommer att ledas av dem som kan erbjuda de smidigaste leveranserna.

Och nu vet vi vad han pratade om. Försäljningen har, enligt Apoteas siffror, verkligen ökat under de senaste månaderna så en ny lagerlösning som kommer att förenkla och möjliggöra snabbare orderhantering kommer förmodligen rätt i tiden för Apotea. 

LÄS ÄVEN: Apotea investerar i automatiserat plocklager

Apotea har bestämt sig för att ta in en skräddarsydd lagerlösning med en så kallad A-frame. Det nya lagret är tänkt att stå klar i oktober 2019, men delar av systemet kommer vara på plats redan innan sommaren.

Systemet kommer att ha en plockkapacitet på upp till 1 400 ordrar i timmen, samt uppges kunna lagra 1 500 produkter.

Annons

Annons