”Årets julklapp” en fullträff – de tiodubblade sin försäljning

"Superkul att få det här erkännandet".

De senaste åren har HUI Research i tur och ordning utsett robotdammsugaren, VR-glasögonen och el-cykeln till julklappen för året. I år var det dock dags för något mindre nyskapande, och till slut tog det återvunna plagget hem årets pris.

"Blev väldigt överraskade"

Ett val som gick hem hos flera aktörer som säljer på nätet.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Begaganatjättarna prisar Årets julklapp: "Har aldrig varit bättre"

En annan e-handlare som ser positivt på Årets julklapp är Hyber, som är en slags prenumerationstjänst som byter ut barnens kläder när de växer ur dem. Nu berättar bolaget att försäljningen tiodubblades bara en dag efter att Årets julklapp tillkännagavs.

- Vi blev väldigt överraskade över nyheten kring Årets Julklapp och den inverkan den har på svenska konsumenter. Teamet jobbar stenhårt med att kundupplevelsen inte ska påverkas av den höga kundefterfrågan. För tre år sedan när Hyber startades var cirkulär ekonomi ett nytt begrepp i Sverige, så det känns superkul att få det här erkännandet, säger Douglas Heidergren, grundare och vd på Hyber, i ett pressmeddelande.

Hoppas nå ut till fler

Nyligen fick Hyber, som redan hade investmentbolaget Wellstreet med sig på resan, in kapital från RNB Retail and Brands, som också driver Polarn O. Pyret.

LÄS ÄVEN: E-handelsföretaget får RNB som ny delägare

Enligt Douglas Heidergren letar allt fler efter möjligheter till mer miljövänlig shopping.

- Hållbarhet är mer än en trend. Vi hoppas i och med detta att fler svenskar öppnar ögonen för cirkulär ekonomi.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!