Avhoppen duggar tätt inom Rocket Internet-sfären

Medgrundaren av e-handelssajten Zalora hoppar av sitt uppdrag. Anledningen ska vara interna stridigheter inom Global Fashion Group, e-handelsbolaget som Kinnevik bildat tillsammans med Rocket Internet.

Slitningarna fortsätter inom Rocket Internet och Kinneviks e-handelsimperium. Först lämnade Kinneviks VD, Lorenzo Grabau, sin roll som styrelseordförande i Rocket Internet, efter vad som uppgavs vara en maktkamp, och kort därefter tappade det tyska riskkapitalbolaget ytterligare två nyckelpersoner.

Nu är det dags för ännu ett avhopp då modeportalen Zaloras medgrundare och VD, Harry Markl, i fredags lämnade sin tjänst, skriver TechCrunch.

Annons
Annons

Anledningen uppges vara att han ska starta eget men flera källor inom Zalora hävdar att det beror på interna stridigheter inom Global Fashion Group, GFG. Det globala e-handelsbolag som Kinnevik bildat tillsammans med Rocket Internet och som Singapore-baserade Zalora är en del av tillsammans med Dafiti, Jabong, Lamoda och Namshi.

Ytterligare ett avhopp på kort tid

Harry Markl själv har inte kommenterat uppgifterna och han är inte ensam om att lämna bolaget. En annan toppchef, Avni Pundir, valde för en månad sedan att tacka för sig. Även i hennes fall uppges anledningen vara att starta eget.

Det har ryktats om att Zalora, som är verksamt på 11 marknader, har det tufft ekonomisk men enligt källor inom företaget ska så inte vara fallet. Inte med tanke på att GFG, som förra året plockade in 32 miljoner euro i riskkapital, stöttar finansiellt.

Istället ska slitningarna bero på meningsskiljaktigheter när det kommer till de olika bolagens marknadssatsningar. Zalora vill satsa på Sydostasien för att på lång sikta vinna den marknaden medan man inom GFG hellre vill satsa på marknader där man snabbare kan få avkastning på sina investeringar. Till exempel Mellanöstern där Namshi just nu går starkt framåt.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!