BGA lanserar i Tyskland – öppnar för investerare

Gävle-företaget tar nu nästa stora steg på e-handelsresan.

I går smygöppnade BGA Fotobutik en tysk nätbutik under det internationella namnet BGA Nordic. Efter att BGA öppnat upp nätbutiker i hela Norden är det alltså dags att ta ytterligare ett land. Den nya butiken finner man på bganordic.de.

"Börjat sondera terrängen efter kapital"

BGA Videoproduktion, som moderbolaget bakom e-handeln heter, har hittills klarat den internationella expansionen fint med eget kapital. Men när företaget nu ger sig på de större marknaderna, som exempelvis Tyskland, så öppnar man dörren för investerare.

Annons

- Vi känner att vi har hittat rätt i vårt koncept, och ett hinder för att fortsätta att växa i samma hastighet som vi gjort de senaste åren är just att vi är helt egenfinansierade. Därför har vi börjat sondera terrängen lite för att eventuellt ta in externt kapital, säger Björn Andersson, VD på BGA Videoproduktion.

"Minst en fysisk butik i Tyskland"

Lanseringen av en tysk nätbutik ska även följas av fler länder och fler fysiska butiker. BGA verkar vilja ha en lokal närvaro, i form av fysiska butiker, i alla länder där de öppnar nätbutik.

- Målet i Tyskland är att öppna minst en fysisk butik; dels för att kunna erbjuda våra tyska kunder möjligheten att direkt kunna komma in i butik och handla, dels för att kunna erbjuda fraktfri leverans från webshopen genom uthämtning av paket direkt i butiken.

"Tyskland ett naturligt val"

BGA vill bli förstahandsvalet vid köp av ramar, fotoalbum, posters, passepartouter och andra fotorelaterade produkter på nätet och Tyskland är alltså långt ifrån slutet på resan.

- Det är riktigt kul att det går så bra för e-handeln, redan när vi tidigare i våras satsade mot Danmark hade vi planer på att gå vidare utanför Norden och då är Tyskland ett naturligt val, säger Björn Andersson.

Gävleföretaget gick in i Norge under hösten 2015 och Finland tog man vid samma tid året efter. Dessa lanseringar följdes av att Danmark invaderades i början av 2017.

Annons