BGA öppnar för hela Norden – nästa steg världen?

E-handlaren från Gävle intar ännu ett grannland.

Den svenska fotobutiken saktar inte in i sin utlandsexpandion. Efter lyckade lanseringar i Norge och Finland tar nu BGA Fotobutik steget in i Danmark.

Gävleföretaget är just nu i expansionstagen och i Norge har företaget även hunnit slå upp en fysisk butik. Nu är det dags för nästa steg på resan och med det internationella namnet BGA Nordic slår man på onsdag upp portarna till danska kunder.

Annons

- Eftersom vi nu täcker upp den svenska, norska och finska marknaden, så känns Danmark som ett naturligt steg att ta i vår vidare satsning, säger Björn Andersson, VD på BGA, i ett pressmeddelande.

Nya namnet bra för sociala medier

BGANordic.dk, som den nya butiken heter, kommer att lanseras officiellt den 12:e april. Detta blir det andra landet som e-handlaren använder sitt internationella namn i, istället för BGA Fotobutik.

- Med namnet BGA Nordic kan vi verka i alla länder under samma namn och det underlättar både internt och i vår marknadsföring, kanske främst i sociala medier, säger Björn Andersson.

Att BGA Nordic inte kommer att nöja sig med de nordiska länderna har stått klart sedan en tid tillbaka. Vilket det första landet utanför Norden blir är dock fortfarande hemligt.

- Det finns planer, men mer än så vill jag inte säga i dagsläget.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!