Search
Close this search box.
ANNONS

BangerHead besvarar kritiken

BangerHead besvarar kritiken
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

ANNONS

Nรคtbutiken BangerHead som sรคljer skรถnhetsprodukter har varit i hetluften den senaste tiden. Mycket tyder pรฅ att de har skickat ut ett sรคljande nyhetsbrev till privatpersoner via en stulen e-postlista. I samma vรคnda har de รคven fรฅtt se en massa klagomรฅl, till Trygg E-handel, gรคllande deras oรถnskade mailutskick. De fรถrlorade dock inte sitt certifikat vilket resulterade i en hรคtsk debatt i vรฅrt forum gรคllande certifieringarnas vรคrde.

BangerHead har nu svarat oss och deras VD Per Skรถld skriver fรถljande:

"Det stรคmmer att vi har lรฅtit ett utskick gรฅ ut via ett externt register och att mottagare dรคrmed fรฅtt e-post innehรฅllande reklam frรฅn oss utan att ha accepterat detta i fรถrvรคg. Det var sjรคlvklart med facit i hand mycket dumt att inte fรถrvissa oss nรคrmare om registret och mottagarna dรคr i och kan ju konstatera att det var ett misstag och stort misslyckande frรฅn vรฅr sida. Vi ber sjรคlvklart om ursรคkt fรถr detta och har nu infรถrt rutiner fรถr att det aldrig skall ske liknande utskick igen."

Utan att pรฅ nรฅgot sรคtt fรถrsvara det BangerHead gjort mรฅste vi sรคga att deras butik aldrig har slagit oss som oseriรถs. Deras sida ser minst sagt seriรถs ut och de รคr, och var, medlemmar i Trygg E-handel. Samtidigt verkar de samla in pengar till vรคlgรถrenhet genom deras samarbete med Desmo. Deras finansiella situation ser รคven den okej ut. De anvรคnder ocksรฅ en SSL-sรคkrad sida med VeriSign vilket om inget annat lรคr kosta en del.

De ger alltsรฅ inte sken av att vara en butik som hรฅller pรฅ med skumraskaffรคrer. Detta sagt stรฅr de รคndรฅ idag med 20 verifierade klagomรฅl hos Trygg E-handel. Vi tรคnkte dรคrfรถr stรคlla nรฅgra frรฅgor till Per Skรถld fรถr att fรฅ deras bild av hรคndelsen:

ย 


Vi mรฅste bรถrja med att frรฅga hur detta utskick kunnat ske utan er kรคnnedom om var adresserna kom ifrรฅn?

Vi fรฅr dagligen fรถrfrรฅgningar om samarbetspartners som vill hjรคlpa till att marknadsfรถra vรฅr butik pรฅ olika sรคtt. Vi har vid flera tillfรคllen tidigare skickat ut erbjudanden via e-post tillsammans med andra samarbetspartners som t.ex. PayPal, American Express och Mecenat. Dessa utskick har tidigare varit vรคldigt lyckade och dรคrfรถr รคr det vรคldigt olyckligt att reklam vid detta tillfรคlle nรฅtt mottagare som inte i fรถrvรคg accepterat att fรฅ erbjudanden.

Vad รคr det fรถr rutiner ni nu infรถrt sรฅ att detta inte kan ske igen?

Vi har sett รถver vilka partners vi arbetar med och kommer frรฅn och med nu gรถra mer omfattande efterforskningar kring vilka som ingรฅr i externa register och sรคkerstรคlla att samtliga mottagare tydligt accepterat att ta del av erbjudanden.

Hur mรฅnga gick nyhetsbrevet ut till och vet ni om det handlar om listan ifrรฅn Bloggtoppen?

Exakt vilka mottagarna har varit har vi inte kunnat verifiera. Vi har gjort egna efterforskningar och kan sรคkerstรคlla flera ur bloggtoppens register inte fรฅtt nรฅgot erbjudande frรฅn oss.

Fรฅr man frรฅga vad det gav fรถr genomslag, fรถrsรคljningsmรคssigt?

Vi sรฅg ingen fรถrsรคljningsรถkning alls kopplat till detta utskick.

Hur tycker ni att Trygg E-handel har hanterat detta รคrende?

Vi fรถrstรฅr att trygg E-handel lรฅtit undersรถka vad som har skett och รคr glada รถver att de har kommit fram till slutsasen att detta utskick inte รคr kopplat till hur tryggt ett kรถp รคr fรถr konsumenten. Vรฅr sajt har hรถgsta mรถjliga sรคkerhet och trygghet genom vรฅra villkor samt heltรคckande SSL-kryptering via VeriSign.

Det sรคgs att ni nu flyttat er Trygg E-handelslogotyp och den verkar รคven vara olรคnkad i dagslรคget, vill ni inte skylta med denna pรฅ grund av klagomรฅlen?

Detta stรคmmer inte alls. Vi รคr stolta รถver vรฅr trygg e-handelscertifiering och att logotypen har hoppat runt lite pรฅ sajten eller fรถrsvunnit vid korta perioder beror pรฅ att vi precis har gjort en omfattande facelift av sajtens utseende och fortfarande jobbar pรฅ att fรฅ allting pรฅ plats.

Hur har detta misstag pรฅverkat er och hur ser BangerHead pรฅ framtiden?

Nu vรคnder vi blad och siktar blickarna framรฅt. Bangerhead har vuxit vรคldigt starkt pรฅ sistone. Vi har รถkat med flera tusen artiklar och slagit rekord varje mรฅnad sedan i juli och julhandeln har satt igรฅng med ordentlig fart. Vi har sedan starten haft รถver 30 000 nรถjda kunder och jobbar vidare mot mรฅlet att bli sveriges ledande butik fรถr skรถnhet pรฅ nรคtet!


ย 

Vi tackar Per Skรถld fรถr att han tog sig tid att svara pรฅ vรฅra frรฅgor. Vi frรฅgade รคven om de fรถretag som varit involverade i utskicket och vem som gett dem listan, nรฅgot som BangerHead inte vill kommentera. Detta eftersom de anser det vara oseriรถst att lรคmna ut fรถretag de arbetar med.

ย 

Relaterade nyheter:
Spammar BangerHead folk via stulen e-postlista?
Trygg E-handel och BangerHeads certifikat

Dela artikeln: