Blomsterlandet tillbaka med nytt e-handelslager i Skåne

Ny flaggskeppsbutik blir centrallager för e-handeln.

För ett par år sedan gav sig Blomsterlandet in i e-handelssvängen med en satsning på att sälja växter på nätet. Företaget hade inspirerats av dagligvaruhandeln och tänkt att om det går att sälja mat via e-handel, så borde kanalen även fungera för blommor och andra växter.

LÄS ÄVEN: Blomsterlandet bryter ny mark med färska växter i e-handeln

Annons

Sedan dess har det varit ganska tyst om Blomsterlandets e-handel, men vi kan konstatera att den - till skillnad från konkurrenten Backer - fortfarande är i full gång.

LÄS ÄVEN: Bakker.com i konkurs - svenska nätbutiken stängd

"Har byggt om i rekordfart"

Nu meddelar nämligen Blomsterlandet att en ny butik ska öppna i Helsingborg, och att den även ska tjäna som centrallager för Blomsterlandets e-handel.

- Vi har byggt om inne i butiken i rekordfart och laddat upp med massor av härliga växter och tillbehör för balkong- och trädgårdslivet. Vi ser verkligen fram emot att möta kundernas reaktioner när vi öppnar och hoppas att de kommer att uppskatta tillskottet bland trädgårdsbutikerna, säger butikschefen Henrik Thorkell i ett pressmeddelande.

Den nya butiken öppnar nu på fredag och blir Blomsterlandets 56:e i ordningen. Med sina 3 000 kvadratmeter golvyta blir den företagets största hittills. Den nya lokalen ligger i Rydebäck i södra Helsingborg, och har tidigare varit tillhåll för bland annat Plantagen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!