Bygghemma Group köper Vitvaruexperten

Bygger vidare på sitt hemimperium.

Hittills i år har Bygghemmakoncernen hunnit med att få två nya familjemedlemmar i Furniturebox och Polarpumpen - och nu är det dags för tillökning igen. I ett pressmeddelande skriver företaget att Bygghemma Group förvärvar Vitvaruexperten, som i vår topplista över de största nya e-handlarna placerade sig på en hedersvärd tredjeplats.

"Ett utmärkt komplement"

Enligt Bygghemma innebär investeringen att företaget “förstärker sin position som den ledande byggvaru- och heminredningsaktören på nätet”.

Annons

- Jag vill hälsa Vitvaruexperten välkommen till Bygghemma Group. Vitvaruexperten är ett snabbväxande företag med en stark ledning som passar väl med våra förvärvskriterier. Bolaget är ett utmärkt komplement till våra existerande butiker och stärker Bygghemma Groups expertis och erbjudande inom vitvaror avsevärt, säger Bygghemmakoncernens vd Mikael Olander i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Vitvaruexperten ska fylla luckan med personlig service

"Förstärker möjligheterna till tillväxt"

Bolaget bakom Vitvaruexperten.com omsatte förra året strax under fem miljoner kronor. Vd:n Mikael Hagman är nöjd med att bolaget nu blir en del av Bygghemma.

- Vi är mycket glada över att ha blivit en del av Bygghemma Group, genom vilket vi förstärker våra möjligheter till fortsatt utveckling och tillväxt. Vi är övertygade om att Vitvaruexperten, som en del av Bygghemma Group, kan utvecklas till den ledande aktören inom vitvaror, säger han.

Bygghemmakoncernens plan är att fortsätta att driva Vitvaruexperten som en egen enhet. Hur mycket Bygghemma betalade för sitt nya bolag framgår inte i pressmeddelandet. Det är oklart om Vitvaruexpertens systerbutik TV-experten.com ingår i köpet. 

LÄS ÄVEN: Bygghemma mot börsen i höst - kan bjudas ut för 4 miljarder

Annons