Daniel Wellington gör 700 miljoner i vinst

Omsatte 2,8 miljarder under 2017.

Förra året skrev vi om hur en av Daniel Wellingtons två omsatta miljarder under 2016 utgjordes av ren vinst.

LÄS ÄVEN: Daniel Wellington gör en miljard i vinst 

Annons

Nu har det dock visat sig att klocktillverkaren fortsatte att öka omsättningen även under 2017, närmare bestämt med 700 miljoner kronor, enligt Di Digital.

Framkom i plagiattvist

Daniel Wellington ska dock inte ännu ha lämnat in någon årsredovisning för 2017, utan uppgifterna kommer från ett dokument som ska ha lämnats in till domstolen i samband med klockjättens rättstvist med konkurrenten Ur & Penn.

Den saken gäller att Daniel Wellington hävdar att Ur & Penn har plagierat en av deras klockor. Ett påstående som dock hittills inte tycks ha hörsammats av rättsväsendet.

LÄS ÄVEN: Daniel Wellington förlorar rättstvisten mot Ur och Penn 

Enligt dokumentet ska Daniel Wellington hur som helst ha omsatt 2,8 miljarder kronor under 2017 och samtidigt gjort 700 miljoner i vinst. Det innebär alltså att företaget under de två senaste räkenskapsåren sammanlagt gjort 1,7 miljarder i vinst.

Tysander fick 200 miljoner i fickan

Samtidigt ska klockjättens ägarbolag, JFT Holding, ha delat ut 200 miljoner kronor till Filip Tysander personligen. I årsredovisningen för 2016 skrev företaget dessutom att de förväntade sig en likartad utveckling under 2017, vilket är en prognos som tycks stämma överens med hur det alltså blev.

En del i framgångarna består sannolikt i Daniel Wellingtons framgångsrika strategi med att använda sig av influencers i sociala medier. Detta har bland annat gett företaget runt fyra miljoner följare bara på Instagram.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!