Desktop-trafiken till e-handlare sjunker mer än beräknat

Mobilen tar över.

Innan sommaren så förutspådde vår analysavdelning, med hjälp av Ehandel.se Analytics, att mobilen skulle totalkrossa allt motstånd denna sommar.

LÄS ÄVEN: Mobilen kommer att totalkrossa denna sommar

Annons

Vi var dock förstås lite mer specifika än så. Vi beräknade att andelen besök via traditionella datorer, som bärbara- och skrivbordsdatorer, skulle sjunka så lågt som 25 procent av alla besök.

Vi var nära, men det blev faktiskt ännu lägre siffror än så. Under hela juli så stod desktop-datorerna endast för strax över 23 procent av alla besök till e-handlare. Även under augusti hamnade desktop-trafiken under vår prognos på 27 procent, och landade på totalt 25,8 procent av alla besök.

"Mindre än ett av fyra besök 2018"

Sommarmånaderna är förstås "värst" när det kommer till andelen desktop-besök. Men de brukar också visa på trenden som är att vänta framöver. För de som inte följt med i utvecklingen så är det numera mobiltelefonerna som står för majoriteten av alla besök. Allt större andel av trafiken till e-handlare är alltså via en smart telefon istället för en traditionell dator.

- Totalt för i år ligger andelen besök via desktop hittills på 26,6 procent. Om denna trend håller i sig kommer mindre än ett av fyra besök nästa år att komma via desktop, säger Joakim Andersen, analytiker på Ehandel.se.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!