E-handeln ökade försäljningen 134 procent under en månad

Redan ökat 226 procent i maj.

LRF Media, Stockholmsbaserade mediehuset, blev med e-handel under sommaren 2017. Företagets onlinebutik, Land Shopping, säljer produkter med fokus på lantliv och sedan start har e-handeln slagit flera rekord. 

LÄS ÄVEN: Land Shopping slår rekord - siktar mot miljonen varje månad

Annons
Annons

I augusti i fjol hade bolaget sålt för 650 000 kronor, och var det andra försäljningsrekordet i rad. Men LRF Media hade högre ambitioner än så: 

– Målet är att på sikt kunna ligga på en miljon kronor per månad i försäljning, sa Mikael Bergh, chef för konsumentintäkter och analys på LRF Media, till Ehandel.se i en tidigare intervju. 

Och så blev det. Nu har Land Shopping omsatt  över 1,1 miljoner kronor bara under april, som i år gästade både påskveckan och varmare vårdagar. 

LÄS ÄVEN: Trots påsken och sommarvädret - så blev ökningen i april

– Det känns som en viktig milstolpe. Vår ambition är att bli en marknadsplats för landsbygden, där lokala hantverkare och entreprenörer kan träffa Lands läsare. Att vi lyckades nå en bra bit över en miljon är ett kvitto på att vi tagit ett stort steg mot det målet, säger Mikael Bergh i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– I april hade vi en försäljningsökning med 134 procent jämfört med föregående år samma period. Vårt huvudmål just nu är att försöka stabilisera oss på den här nivån. 

LÄS ÄVEN: LRF Media startar e-handel för lokala hantverkare

Nu har företagets mål, att sälja för en miljon kronor under en månad, nåtts. Men att slå försäljningsrekord verkar inte svalna av. Mikael Bergh tillägger att Land Shoppings försäljning i maj, som bara har börjat, redan har ökat med drygt 226 procent än motsvarande period förra året. 

Annons
Annons

TRANSPARENS: LRF Media, som står bakom Land shopping, äger även Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: Ehandel.se köps upp av LRF Media

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!