E-handelsjätte följer svenskt exempel – levererar till bilen

Testar Volvo-konceptet i USA.

Det är inte bara här hemma i Sverige som det pågår ett febrilt arbete med att göra e-handelsleveranserna så smidiga som möjligt. Förra året kunde vi berätta om Amazon Key, som är samlingsnamnet för Amazons satsningar på nytänkande leveranslösningar.

LÄS ÄVEN: Amazon om sin nya leverans: "Är inte ett experiment"

Annons
Annons

App allt som krävs

Det handlar om smarta lås i kombination med en mobil applikation, som gör det möjligt för Amazon att lämna det e-handlade paketet i till exempel mottagarens hem. Konceptet påminner en del om de innanför dörren-leveranser som har blivit vanligare i Sverige, och förra gången var det just hemmet som stod i fokus även för Amazon.

LÄS ÄVEN: PostNord i ny storsatsning på leverans innanför dörren

Nu kommer dock Amazon med ännu ett Amazon Key-grepp, fast denna gång handlar det om leverans till bilen. Det rapporterar bland andra Ars Technica, som spekulerar i om servicen är ett alternativ för dem som helt enkelt inte vill ha in Amazon i sitt hem.

Amazon Key-appen uppges vara allt som behövs för att leveransen till bilen ska gå att genomföra. Samt förstås en bil av nyare modell som ska gå att låsa och låsa upp på distans. För närvarande är den aktuella appen kompatibel med till exempel vissa bilar av märkena Chevrolet, Buick eller Cadillac.

Fungerar ihop med Volvo

Det ska även fungera med Volvo-bilar som är från 2015 eller senare, om de är utrustade med servicen Volvo On Call. Leveranserna till Volvo-bilar används redan av en hel del e-handlare i Sverige, där tjänsten tillhandahålls av Volvo och PostNord.

LÄS ÄVEN: Care of Carl nästa e-handlare att ta sig in i kundens bil

Enligt Ars Technica finns det fortfarande en hel del skepsism mot Amazons så kallade “in house”-deliveries i USA. Det återstår alltså att se om bilvarianten kan få ett större genomslag.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!