E-handelsleverantör köper upp B2B-kunnig konkurrent

"En perfect match".

E-handelsleverantören eValent, som tidigare i år fick en ny vd, har förvärvat ett konkurrerande bolag. Det handlar om plattformsleverantören Netrix AB, som precis som eValent arbetar med Magento.

LÄS ÄVEN: E-handelsleverantören tar ny VD från Tesla

Annons
Annons

Netrix är baserat i Växjö och har i dagsläget ett 20-tal kundbolag.

- Netrix har lång erfarenhet av e-handel inom business to business, B2B, och integration mot affärssystem. Det är en "perfect match" för eValent, som framför allt har kunder inom business to consumer, B2C, säger Jonas Kjellander, VD för eValent Group AB, i ett pressmeddelande.

"Det självklara steget att ta"

Utöver Magento arbetar eValent med plattformen Nordisk e-handel, som är en egenutvecklad produkt som vänder sig till mindre kunder. Tanken är att sammanslagningen av eValent och Netrix ska leda till att de båda bolagens kundföretag ska få både mer trafik och bättre konvertering.

- Tack vare eValents kommersiella och tekniska kunnande kände vi att de var det självklara steget att ta. Våra kunder får nu tillgång till en uppsjö av smarta e- handelslösningar som kommer bli riktigt spännande att använda, säger Lars Jonsson, medgrundare av Netrix AB.

Det Malmöbaserade bolaget eValent har i dag drygt 30 medarbetare som totalt tar hand om knappt tusen kunder i främst Sverige och Norge. Bolaget planerar att anställa 20 medarbetare till i Malmö och Växjö under det kommande året.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!