E-handlare bunkrar upp med frimärken före nyår

Priset höjs den 1 januari.

E-handlare som använder sig av vanliga frimärken när de skickar paket till sina kunder gör klokt i att bege sig iväg på en inköpstur innan året är slut. Den 1 januari höjs nämligen priserna och ett frimärke kommer att kosta 9 kronor, vilket kan jämföras med dagens 7 kronor. Det innebär en höjning med 29 procent, vilket vi tidigare har berättat.

LÄS ÄVEN: Här är PostNords nya e-handelspriser

Annons

"Glöm inte köpa"

Men frimärken som köps nu går förstås att använda även efter årsskiftet, och e-handlarna ligger knappast på latsidan. Tvärtom har det både på Facebook och Twitter uppmanats till frimärksköp före den 31:a december.

- Tips! Passa på att bunkra med frimärken innan årsskiftet! Spara 1000kr/paket skriver en person i ett forum för e-handlare.

- Glöm inte köpa frimärken före nyår. Ett tips är att köpa en rulle med 100 frimärken, hälsar en annan.

Stor efterfrågan i december

För ju fler frimärken, desto mer kan man förstås spara, och en del e-handlare har förmodligen fortfarande den förra prishöjningen på frimärken färskt i minnet.

LÄS ÄVEN: Danmark har EU:s dyraste porto - Sverige under snittet 

Hos PostNord har man dock inte märkt av att det skulle göras extra många frimärksköp just nu.

- December är en månad då det handlas mycket frimärken. Vi har inga indikationer på att det är exceptionellt mycket just denna december, skriver Maria Ibsén, pressansvarig hos PostNord, i ett mejl till Ehandel.se.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!