E-handlare får besök av kungen på torsdag

Andra kungliga besöket på ett halvår.

E-handelsföretaget Apotea har gjort sig känt som en stor arbetsgivare i hemorten Morgongåva, och i höstas kom ingen mindre än prins Daniel på besök hos nätapoteket. Utöver att titta på lagret och prata med de anställda tog prinsen sig tid att inspektera de solceller som Apotea har placerat på taket till sitt nya lager.

LÄS ÄVEN: Kungligt besök hos Apotea: "En stor ära"

Annons
Annons

Nu står det klart att det finns fler i den kungliga familjen som är intresserade av Apoteas solcellstak. På torsdag väljer nämligen H. M. Konungen att gå i prins Daniels fotspår och göra ett besök hos e-handelsprofilen Pär Svärdson och hans personal.

I ett pressmeddelande skriver Apotea att tanken med besöket är att kungen ska studera Apoteas sollcellsanläggning och i samband med det “informera sig om utvecklingen inom solcellssteknologi”.

- Kungen har ett personligt intresse i solcellsteknik och lät föra året installera solpaneler på Kungliga Slottet i Stockholm. Under besöket hos Apotea kommer kungen informeras om solcellsanläggningen samt delta i ett seminarium om solceller med ledande forskare och expertis, skriver Apotea.

Apoteas solcellsanläggning uppges vara Sveriges största som placerats ut på ett tak. Den omfattar totalt 5 500 solcellsmoduler och en kapacitet på cirka 1,5 miljoner kWh per år.

LÄS ÄVEN: Apotea tog in helikopter för att klimatanpassa nya lagret

Medverkar på torsdagens kungliga besök hos Apotea gör bland andra Apoteas vd Pär Svärdson, professorerna Johan Tysk och Marika Edoff från Uppsala Universitet och Marie Wilén, som är kommunalråd för Heby kommun.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!