E-handlarna Outdoorexperten och Skistart slås ihop

Siktar på en kvarts miljard nästa år.

Nordens största specialistgrupp inom sport och fritidssegmentet. Så presenterar e-handlarna Outdoorexperten och Skistart den nya konstellation som de båda bolagen nu skapar tillsammans. Rent tekniskt verkar det vara Outdoorexperten som tar in Skistart under sina vingar. Den nya e-handelsgruppen förväntas i alla fall omsätta över 250 miljoner kronor 2019.

LÄS ÄVEN: E-handlare nära 90 miljoner - ska växa till ett miljardbolag

Annons
Annons

Pierre Breznik, vd och grundare av Outdoorexperten, säger sig vara mycket imponerad av grundarna Johan Rehnströms och Henrik Lindhs arbete.

- Vi är väldigt imponerade av vad Skistart har byggt upp, de ligger långt fram när det gäller att ge expertråd och service till sina kunder. Skistart passar därmed perfekt in i vår strategi, att vara den självklara destinationen och experten online. Vi är väldigt glada över att tillsammans med Johan och Henrik få bygga vidare på vår gemensamma vision med fokus på expertis, rådgivning och inspiration, säger Pierre Breznik i ett pressmeddelande.

"Oerhört stark position på marknaden"

Johan Rehnström, vd och medgrundare på Skistart, ser fördelar i att de nu får mer resurser till förfogande.

- Tillsammans får vi ytterligare resurser och kan fokusera på att bli ännu bättre på expertis, inspiration, service och produktutbud. Vi är övertygade om att bolagen ihop har en oerhört stark position på marknaden och kan ge service utöver det vanliga till våra kunder, säger Johan Rehnström.

"Passar perfekt in i strategin"

Riskkapitalbolaget eEquity, som 2015 investerade 20 miljoner i Outdoorexperten, tycker att Skistart med sin expertkompetens passar perfekt in i Outdoorsexpertens övergripande plan.

LÄS ÄVEN: Eequity investerar 20 miljoner i Outdoorexperten

- Vi är imponerade av Skistart och deras höga nivå av kundservice och kundnöjdhet. De passar perfekt in i Outdoorexpertens strategi att vara Nordens expert online och kundens förstahandsval vid handel av outdoorprodukter, säger Felix Erhardt, partner på eEquity.

Detaljerna i affären avslöjas inte men Outdoorsexperten ska i år omsätta runt 130 miljoner kronor medan Skistarts omsättning sägs ligga på runt 70 miljoner kronor. Bolagen kommer att fortsätta sina verksamheter som idag, med tillägget att Johan och Henrik blir en del av Outdoorexpertens ledningsgrupp och Pierre Breznik blir vd för hela gruppen.

Annons
Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!