Efter Traderas förbudssmäll – handlarna välkomnas till CDON

Päls och alkohol dock inte tillåtet.

I fredags slog nyheten ner som en bomb; butiker förbjuds att sälja nya varor på Traderas plattform. Anledningen är att Tradera vill fokusera på sin kärnverksamhet, nämligen hållbarhet och second-hand.

LÄS ÄVEN: Tradera förbjuder butiker att sälja nya varor

Annons
Annons

- Gränsdragningarna är alltid svåra att göra. En oanvänd tröja med lapparna kvar från butik som bara tar onödig plats i garderoben är visserligen ny, men vi betraktar den som en utmärkt grej att sälja vidare så plagget får leva längre hemma hos någon annan. Däremot är inte Tradera rätt plats för företag att sälja stora volymer av nyproducerade grejer från Kina. Vi på Tradera vill främja handeln med second hand och öka svenskarnas grad av återbruk, inte uppmuntra till konsumtion av nyproducerade saker, förklarade Sofia hagelin, pressansvarig hos Tradera, för Ehandel.se.

Hundra e-handelsföretag får lämna

Enligt Sofia Hagelin innebär förändringen att cirka hundra handelsföretag kommer att rensas ut från Traderas plattform. De får istället se sig om efter andra sätt att sälja sina varor.

LÄS ÄVEN: Tradera förklarar: "Vi har delat in arbetet i faser"

Nu visar det sig att det finns andra företag som inte har några problem med företag som vill sälja "stora volymer av nyproducerade grejer från Kina". Ett av dem är CDON.com, som redan i fredags välkomnade de hundra bannlysta företagen till CDON Marketplace.

- Vi har ett helt nytt merchant center som underlättar import och hantering av era produkter hos oss. Trevlig sommar! hälsade Kristoffer Valiharju, vd på CDON.com, i en kommentar på LinkedIn.

Välkomnar även små företag

När vi på Ehandel.se hör av oss till Kristoffer Valiharju för att be honom att utveckla sitt erbjudande, förklarar han att CDON - till skillnad från Tradera - främst säljer nya varor, även om de också ser ett ökat intresse för secondhand-produkter hos sina handlare.

- Vi ser gärna att även små handlare ansluter till oss och har förenklat produktimportflödet i vårt merchant center med till till exempel en "drag & drop"-funktion.

Men även hos CDON Marketplace finns det butiker som inte behöver göra sig besvär, åtminstone inte vad gäller vissa typer av varor. 

Annons
Annons

- Vilka handlare och produkter vi inte tillåter på CDON framgår av avtalsvillkoren när man ansluter, men till exempel tillåter vi inte äkta päls, alkohol och piratkopierade varor, skriver Kristoffer Valiharju till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: E-handlarna som inte är välkomna som kunder

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!