Ett lager och en plattform när Animail och Vetzoo slås ihop

Lars Martin Norviit ansvarar nu får båda bolagen.

Sedan i måndags ligger sajten Animail på samma webbplattform som Vetzoo, och de forna konkurrenterna ligger numera båda två på Vetzoos plattform. Vi kunde nyligen avslöja att Alexander Olsson hade lämnat rollen som Animails vd, och nu kommer besked om vem det egentligen är som har tagit över. Det är nämligen Lars Martin Norviit, som sedan tidigare är vd på Vetzoo.

LÄS ÄVEN: Alexander Olsson slutar som vd för Animail

Annons

- Det innebär att jag har det fulla kommersiella ansvaret för både Vetzoo och Animail, säger Lars Martin Norviit till Ehandel.se.

"Jag som ansvarar för Animail"

I vår förra artikel skrev vi att en Gustav Niblaeus enligt handlingar till Bolagsverket hade tagit över rollen som Animails vd. Enligt Lars Martin Noorviit är det upplägget dock mest en formalitet.

- Jag har ju fått så mycket att göra i och med det här, och därför hjälper Gustav mig med delar av verksamheten. Men det är jag som ansvarar för Animail, med allt vad det innebär i form av personalansvar, plattformen, försäljningen och så vidare.

Redan i höstas, när både Animail och Vetzoo köptes upp av djurfoderkoncernen Muusti Group, pratades det om synergieffekter för de involverade företagen. Nu står det alltså klart att Animail har gått över till att använda Vetzoos plattform, samt Vetzoos varulager i Norrköping.

- Vetzoos plattform har visat sig vara bra och effektiv, och detsamma gäller för Vetzoos lager. Därför bestämde vi oss för att köra på detta. Så nu skickas alla varor som ska till Animails kunder från vårt varulager i Norrköping, säger Lars Martin Norviit.

LÄS ÄVEN: Vetzoo-grundaren om affären: "Det känns superbra"

Behåller varumärke och personal

Animails övriga verksamhet fortsätter dock på samma sätt som förut, så företagets kunder ska inte riskera att inte känna igen sig. Och enligt Lars Martin Norviit är några fler förändringar inte inplanerade.

- Man kan säga att vi behåller det bästa från båda bolagen. Animail har ett starkt varumärke, och det blir kvar. Samtidigt behåller vi Animails personal. Men lagret och plattformen byts alltså ut.

Annons

Hur känns det då? Det är ju ändå en ganska stor förändring för din del?

- Det känns så klart fantastiskt roligt. Vi gick live med det nya Animail-upplägget nu i måndags och allt gick helt felfritt. Så det känns jättebra, avslutar Lars Martin Norviit.

Lars Martin Norviit vill gärna avsluta med att ge några berömmande ord till Karl Nielsen och Alexander Olsson, som har tagit Animail dit bolaget är i dag. 

- Både Musti och jag vill tacka Alexander och Karl för allt bra arbete som de båda gjort för Animail. Vi tycker det är jättetråkigt att de har valt att lämna oss och önskar dem all lycka till i framtiden.

Annons