Företaget som ska leverera lyxigare paketombud till jul

Där e-handlare kan ställa ut varor.

Häromdagen kunde vi berätta om det smarta låset Glue som nu uppmanar till att skippa ombuden för att istället få hem alla e-handlade paket innanför dörren.

LÄS ÄVEN: Glue ska lösa paketkaoset med ny leveranstjänst

Annons
Annons

Paketombuden har lite av ett dåligt rykte under starka shoppingperioder som Black Friday och julhandeln, då det ofta talas om långa köer och överfulla ombud. Fraktjätten PostNord har dock i år lovat att det ska bli bättre och man har öppnat över hundra ny ombud för att lätta på trycket.

"Inte alltid lika värdigt"

Nu har ett annat företag, fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, dock bestämt sig för att göra utlämningen av paket lite lyxigare. Atrium Ljungberg lanserar nämligen Leveriet, som ska vara en “helt ny lösning” för paketulämning i ombonade butiksmiljöer.

- Utlämningsstället är den sista pusselbiten i nätköpet, men det är inte alltid lika värdigt som man kan önska, säger Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande.

Leveriet ska bjuda på en hög service med kunnig personal och tanken är helt enkelt att lyfta utlämningen till en ny nivå.

- Satsningen är ett nytt koncept med syfte att integrera den växande e-handeln i de fysiska miljöerna, öka servicen och säkra köpupplevelsen hela vägen från nätköp till upphämtning av paket, meddelar Atrium Ljungberg.

Stockholm och Malmö först ut

Leveriet ska öppna till julhandeln och först ut att få det nya konceptet är Sickla i Stockholm, den 29 november, och Mobilia i Malmö, den 4 december. Planen är dock att konceptet ska rullas ut till fler svenska städer.

- Detaljhandeln förändras i och med e-handelns utveckling. Det är en spännande tid och vi på Atrium Ljungberg vill vara med och driva utvecklingen där den fysiska handeln och e-handeln integreras. Vi är övertygade om att den fysiska platsen, där människor möts, kommer att fylla en oerhört viktig roll i samhället och vara avgörande för detaljhandeln även i framtiden, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Utöver att vara ett lite lyxigare ombud så ska Leveriet även erbjuda e-handlare plats för att visa och ställa ut sina produkter. E-handlare ska även kunna använda Leveriet som en logistikhubb och ett "utskjutet lager".

Annons
Annons

- Den bakomliggande teknologin möjliggör bland annat att Leveriet kan ta emot leveranser från vilken transportör som helst. Initialt sker frakthantering med Postnord, DB Schenker och Best Transport, men kommer inom en snar framtid att utökas till flera transportörer, förklarar Atrium Ljungberg.

LÄS ÄVEN: Han ska göra om ombuden - samlar paketen på ett ställe

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!