Första betalväxeln med Swish

Den svenska Stripe-liknande tjänsten Mondido lanserar nu Swish för sina e-handelskunder.

Vi har tidigare berättat om de e-handlare som var först ute med bankernas nya betallösning för e-handel. Detta följdes upp av den första betalplattformen att integrera Swish för handel.

Nu meddelar betalväxeln och e-handelsjtänsten Mondido att de är första PSP (betalväxel) med stöd för Swish.

Annons

- Våra kunder vill ligga i framkant och är konverteringsmedvetna, och därför blir Swish ett naturligt alternativ för e-handlare som säljer mot den svenska marknaden, säger Robert Pohl, VD och medgrundare på Mondido.

Bankerna har nyligen fått kritik av e-handlare kring Swish för handel som vissa känner sig påtvingade och att det är för dyrt. Faktum kvarstår dock att det är en enormt populär betalapp hos svenskarna med runt 4 miljoner användare.

Mondido som lanserades 2014 jämför sig gärna med amerikanska Stripe som de säger är grymma på det de gör. Mondido vill även de förenkla betalningarna och samtidigt lyfta transaktionsdata, på olika sätt, så att e-handlarna kan analysera och förbättra sin konvertering. Företaget säger sig även vara lyhörda för nya lösningar som exempelvis Swish.

- Vi är rätt unika genom att vi lyssnar lika mycket på start-up’s, som ju är framtidens storbolag, som på dagens storbolag, och sätter vår Road Map efter kundernas behov, säger Robert Pohl.

Annons