Uppstickare bland plattformar först ut med Swish

En startup inom e-handeln lanserar idag en färdig Swish-lösning för sina kunder.

Betalleverantören Klarna är på gång att lansera en integration mot Swish. Payer har meddelat att deras integration snart är här och Prestaworks har lanserat en modul för PrestaShop.

Först ut bland betalplattformarna ser dock ut att bli uppstickaren Quickbutik som lanserar sin integration redan idag, då Swish officellt går ut med sin e-handelslösning.

Annons

Eftersom vi inte känner till e-handelsplattformen Quickbutik speciellt bra valde vi att ställa några frågor till Azddin Benberkan som är grundare och VD på Quickbutik.

Hur stor är er plattform och när startade ni?

- Quickbutik är en startup som nyligen gick ur beta fasen, vi har idag närmare 70 aktiva webbutiker. Quickbutik lanserades i 2015. Målsättningen för 2016 är 200 aktiva webbutiker.

Var det svårt att integrera Swish?

- Swish-integrationen är inte uppbygd som andra integrationer, utan här krävs ett certifikat för kommunikationen till skillnad från klassiska api-nycklar. Swish har gjort ett väldigt bra jobb med att dokumentera Swish API på ett tydligt sätt, vilket möjliggjorde en snabb integration mellan Quickbutik och Swish.

Är ni verkligen först ut? Har ni sett någon konkurrent erbjuda det?

- Vi har lanserat en färdig integration idag, som går att aktivera för sin webbutik. Vi känner inte till någon annan e-handelsplattform som erbjuder detta idag, men de jobbar säkert på det.

Azddin Benberkan tror precis som många andra att Swish som betalsätt kommer få ett stort genomslag i branschen. Quickbutiks integration kommer inte kosta något extra för de e-handlare som är anslutna utan ska ingå i den månadskostnad man betalar.

Annons

Vi gissar, precis som Benberkan är inne på, att vi snart kommer få se Swish-integrationerna rulla in och de flesta verkar jobba på att få in Swish i sina färdiga e-handelslösningar.

Annons