Fyndiq – nu värderat till 320 miljoner kronor

"Ett börsklimat som är långt ifrån fantastiskt för e-handelsbolag"

I höstas rapporterade Ehandel.se att Fyndiq delades in i två bolag. Det ena skulle förbli grundverksamheten Fyndiq.se, och det andra, Fyndiq Superbilligt, skulle ledas av medgrundare Dinesh Nayar och tänktes bli en Wish-konkurrent. Bolaget Fyndiq Superbilligt döptes till YDB Technologies, som står för “You Deserve Better”. Men i december meddelade aktören att YDB Technologies faktiskt lägger ner Fyndiq Superbilligt för att istället göra om sin plattform och göra en satsning på mer hållbar konsumtion. 

LÄS ÄVEN: Fyndiq lägger ner Superbilligt - satsar på hållbar konsumtion

Annons

Nu meddelar Fyndiq att dess storägare har ökat sitt ägande i shoppingsajten Fyndiq. Storägarna Philian, som är H&M-bossens Karl-Johan Perssons investeringsbolag och Bisslinge, kontrollerat av Sam Bonnier med familj, konverterade de befintliga lånen på 35,4 miljoner kronor i företaget till aktier. Tillsammans äger de nu 40 procent av aktierna i bolaget.

- Det är givetvis ett mycket gott tecken att våra största ägare tror så pass mycket på bolaget att de väljer att utöka sitt ägande, i ett börsklimat som är långt ifrån fantastiskt för e-handelsbolag just nu, säger vd och grundaren Fredrik Norberg i ett pressmeddelande, och tillägger: 

- Vi är attraktiva eftersom vi är väletablerade och lönsamma.

Efter transaktionen värderar Fredrik Norberg hela bolaget till drygt 320 miljoner kronor, skriver Breakit.

Annons