IKEA lägger grunden för sin näthandel i Australien

Innan årets slut ska den svenska möbeljätten rulla ut en onlinehandel i Australien och man gör det med hjälp av sitt nya e-handelskoncept.

Ikea har skyndat långsamt på nätet men håller så sakta på att rulla ut e-handel på alla sina marknader. I dagsläget erbjuder möbeljätten e-handel i 13 av de 28 länder där man är verksamma och snart lägger Ikea till ytterligare ett land på listan.

Innan året är slut planerar Ikea nämligen att lansera sin första onlinehandel i Australien, skriver The Sydney Morning Herald. Till en början rör det sig om ett testprojekt, eller en onlineportal som man valt att kalla det, men under våren 2017 ska en fullskalig e-handel vara på plats.

Annons

Kommer att bli landets största varuhus

Ikea kommer även att testa en rad olika leveransmodeller i väntan på den internationella e-handelslanseringen som är planerad inom en kommande tvåårsperiod. Bland annat kommer man att använda sig av det nya e-handelskonceptet med mindre butiker som agerar både showroom och utlämningsställe.

Ett koncept som rullats ut i ett antal länder och som snart även har premiär i Stockholm. Och precis som i Storbritannien, där Ikeas e-handel blivit mycket välbesökt, förväntar man sig att den digitala butiken kommer att bli den enskilt största i landet.

Annons