Indiskas VD: ”Mer intresserade av Zalando än Amazon”

Berättar om planerna för att växa i Europa.

Efter flera års kämpande med bolagets ekonomi, lyckades Indiska för något år sedan vända mot en positiv utveckling. Då hade den nya vd:n Karin Lindahl tagit över som ägare av hela företaget och gjort flera större satsningar för att öka bolagets e-handel.

LÄS ÄVEN: Indiska i stor omnisatsning - online ska nå 25 procent

Annons
Annons

"Har lite att ta igen"

När läget var som sämst befann sig Indiska i rekonstruktion, men nu har som sagt det ökade e-handelsfokuset gett resultat. I en intervju med tidningen Breakit berättar Karin Lindahl att företaget hade en väldigt stark sommar, men att hösten blev en tuffare period.

Trots det vände företaget från röda siffror till att leverera ett resultat på 18,7 miljoner kronor. Samtidigt växte e-handeln till att stå för 13 procent av företagets försäljning. Tanken är att den utvecklingen ska fortsätta det här året.

- Jag hoppas att e-handeln ska växa i linje med marknaden, alltså 20-30 procent eller mer. När det gäller de fysiska butikerna hoppas vi på att växa något mer än marknaden. Jag tänker att vi har lite att ta igen där, säger Karin Lindahl till Breakit.

Stänga och öppna butiker

Under det gångna året stängde Indiska enligt uppgift 15 butiker, men framöver ser Karin Lindahl framför sig att Indiskas tillväxt ska bygga på en fortsatt mix av e-handel och fysiska butiker. I Norge har företaget sett att färre fysiska butiker har betytt ett tapp även för e-handeln, och i år kan det därför bli aktuellt för Indiska att parera butiksstängningar med att öppna nya butiker. 

Under 2019 tittar Indiska också på att lansera sin e-handel på nya marknader, och Karin Lindahl kan tänka sig att teama upp med någon av de internationella e-handelsjättarna.

- Vi kommer att lansera vår egen e-handel på nya språk men tittar även på att ansluta oss till någon plattform. I Europa är vi i första hand mer intresserade av Zalando än Amazon, men det får framtiden avgöra, säger hon.

LÄS ÄVEN: E-handelscomeback för Indiska - ökade med 103 procent

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!