Inet: låga beloppsgränser hos Swish kan ge låg snittorder

Swish är nu Inets fjärde mest populära betalmetod kort efter lanseringen.

Förra torsdagen, den 12 maj, gick Inet ut med att man tog emot Swish i sin nätbutik. Datorbutiken är inte främmande för nya betalmetoder och var tidiga att vilja implementera Bitcoin och har bland annat PayPal i kassan tillsammans med Klarna, Amex och även Postförskott.

Nu meddelar alltså Inet att man även tar emot den relativt nya betalmetoden Swish (för e-handel) som levereras av de svenska bankerna.

Annons
Annons

Vi kontaktade Inets VD Erik Wickman om hur de ser på Swish och förstås hur stor andel av betalningarna den norpat åt sig sedan smyglanseringen.

- Kul att du noterat att vi implementerat ytterligare ett nytt betalsätt! Vi tror på att erbjuda våra kunder alla tänkbara valmöjligheter vad gäller både betalsätt så väl som fraktsätt. Responsen vi fått på Swish har varit väldigt positiv och vi är speciellt nöjda med vår integration som gör det enkelt för våra kunder att använda Swish utan att lämna kassasidan, säger Erik Wickman.

"7,5 procent av transaktionerna"

Han ställer sig alltså bakom gårdagens rapport där man såg att kunderna efterfrågar båda många betalsätt och leveranssätt. Kunderna vill helt enkelt ha valmöjligheter något som diskuterats flera gånger tidigare.

Vi förstår att det är tidigt men hur går det än så länge. Har kunderna flockats kring betalmetoden?

- Utan att göra något större väsen av lanseringen har Swish redan gått upp som fjärde populäraste betalsättet med en andel på 7,5 procent av transaktionerna, säger Erik Wickman.

Han tillägger dock att det finns en del att arbeta med för bankerna och deras betalösning Swish för e-handel.

- Snittvärdet per transaktion är låg vilket jag tror kan bero på att många har en låg beloppsgräns på Swish och tyvärr är det relativt krångligt att höja den, något vi hoppas Swish hittar en lösning på för B2C-marknanden.

"Kommer fortsätta ta andelar"

Vi testade att beställa med Swish hos Inet och det fungerade lika smidigt som när vi var först i Sverige med att beställa knäck via betalmetoden. Erik Wickman tror precis som flera andra e-handlare att Swish nu kommer fortsätta att ta andelar av andra betalmetoder där vissa är närmast i siktet.

Annons
Annons

- Vi hoppas mycket på Swish som både är ett säkert och väldigt enkelt betalsätt som många redan är vana att använda och jag tror att det på sikt kommer fortsätta ta andelar från främst bankbetalningar men även kortbetalningar.

På tal om betalningar, hur går det förresten med Bitcoin?

- Vad gäller Bitcoin så var vi halvvägs klara med en integration när den samarbetspartner vi arbetade med la ner sin verksamhet, vi håller nu på att titta på Bitcoin igen och hoppas kunna lansera det under året, säger Erik Wickman avslutningsvis.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!