Jollyroom köper robotar för 80 miljoner: ”Dubblar vår kapacitet”

Favorit i repris för VD:n Ole Sauar.

Den automatiska lagerlösningen Autostore används redan av e-handlare som Komplett, Boozt, Sportamore och Kitchentime. Nu väljer Jollyroom att hoppa på trenden. Företaget berättar i ett pressmeddelande att planen är att investera 80 miljoner kronor i Autostore, och att de inköpta robotarna beräknas vara i drift inför årets julhandel.

- Autostore kommer att dubblera vår kapacitet på att leverera ut orders av smått och mellanstort gods. Vi jobbar hela tiden aktivt med att modernisera och effektivisera vår verksamhet genom att byta ut gamla lösningar mot nya. På så sätt sänker vi våra hanteringskostnader vilket i nästa steg gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder ännu bättre priser, säger Cecilia Olsson, logistikchef på Jollyroom, i en kommentar.

Annons

"Har goda erfarenheter av systemet"

Enligt Cecilia Larsson har Autostore även fördelen att anläggningen drar förhållandevis lite energi, vilket ska göra den bra ur miljösynpunkt. Jollyrooms investering räcker till totalt 96 robotar och ett lagersystem med 90 000 lådor, men planen är att bygga ut redan under nästa år.

LÄS ÄVEN: Nytt superlager ska göra Jollyroom störst i Norden

För Jollyrooms vd, som tidigare arbetade för Komplett, blir satsningen på Autostore och leverantören Element Logic något av ett säkert kort.

- Det här är andra gången jag bygger en Autostore tillsammans med Element Logic. Första gången var år 2007 med vårt förra företag Komplett som då blev den första e-handlaren i Norden att automatisera sitt lagersystem. Jag har goda erfarenheter av systemet och leverantören på grund av dess enkelhet, konkurrenskraftiga pris och snabba installation, säger Ole Sauar, vd för Jollyroom.

Investerar för ökad tillväxt

Jollyroom försäkrar att inga anställningar kommer att påverkas av att robotarna tar plats på företagets lager, som för övrigt ligger i Göteborg. Några nedskärningar i personalstyrkan är det inte tal om.

- Det är lätt att tänka att en automatiserad logistiklösning skulle ersätta lagerpersonal, men så är inte fallet. Vår nya Autostore är en investering i ytterligare tillväxt och tillväxt skapar arbetstillfällen. Den nya anläggningen har dessutom många ergonomiska fördelar för våra medarbetare såsom sänkt ljudnivå och ergonomiskt utformade packstationer, avslutar Cecilia Olsson.

LÄS ÄVEN: Jollyroom miljoninvesterar i automatiserad paketsortering

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!