Kampen är över – JC i konkurs

57-årigt bolag går i graven.

I tisdags kom beskedet att JC hade avbrutit en pågående rekonstruktion. Bolaget, som har haft problem med affärerna i flera år, fick helt enkelt konstatera att försäljningen inte hade gått i den takt som bolaget hade hoppats på.

LÄS ÄVEN: Kedjan avbryter rekonstruktion: "Det går inte längre"

Annons

Att en rekonstruktion avbryts innebär inte nödvändigtvis att företaget går i konkurs, även om det är vanligt att det blir så. Tyvärr fanns det ingen räddning för JC:s del, utan nu står det klart att konkursen är ett faktum. Det rapporterar Breakit.

- Undertecknat bolag, som är på obestånd, får härigenom ansöka om att vi försätts i konkurs, uppges JC ha skrivit i sin konkursansökan.

Fanns i fem länder 2001

JC grundades 1962 och har sedan dess utvecklats till ett 30-tal butiker runt om i Sverige. Bolaget har för närvarande 250 anställda.

Enligt Breakit bestod JC år 2001 av 274 butiker i fem länder. Några år senare köptes företaget av koncernen RNB och kort därefter började problemen. Så sent som 2017 befann sig JC i en annan rekonstruktion, som slutade med att Iliya Meric tog över som ägare.  

LÄS ÄVEN: Butikskedjan stänger 13 butiker och sitt huvudkontor

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!