KitchenTime investerar 30 miljoner i robotlager

KitchenTime flyttar in hos Sportamore i Eskilstuna.

Komplett var en av pionjärerna och efter att den norska e-handlarens robotlager stod klart år 2007 så har e-handlare efter e-handlare följt Kompletts exempel och investerat i egna robotar. Den senaste tiden har Boozt, Sportamore och Babyshop alla rapporterat om satsningar samma typ av robotlager.

Nu meddelar KitchenTime att företaget investerar 30 miljoner kronor i ett AutoStorelager, för att nå ökad effektivitet och bana väg för framtida tillväxt.

Annons

Rekryterar logistikchef från Mathem

Tidigare har KitchenTime haft sitt lager utlagt hos en tredjepartslogistiker, men nu har e-handlaren tecknat ett avtal med Sportamore om att hyra 5 000 kvadratmeter lageryta i Eskilstuna logistikpark dit Sportamore också ska flytta. KitchenTime kommer framöver att hantera sitt lager själv och har rekryterat Erik Andrén från Mathem som ny logistikchef till att ansvara för satsningen.

Den närmsta tiden räknar KitchenTime med att anställa ytterligare 20 personer som ska arbeta på företagets nya lager.

- Med den här investeringen mer än tredubblar vi vår kapacitet samtidigt som vi höjer effektiviteten vilket skapar goda förutsättningar både för en fortsatt stark tillväxt och förbättrad lönsamhet, säger Anton Malmberg, vice VD och medgrundare KitchenTime, i ett pressmeddelande.

Annons