Gekås nya storrekord: ”Klarar matchen mot e-handeln”

Ökade med 200 miljoner.

Året som nyligen passerat var ännu ett framgångsrikt år för Gekås Ullared. Trots att e-handeln blommar och många övergår till den digitala shoppingupplevelsen så böjer sig inte Gekås. Den totala årsförsäljningen landade på 5,4 miljarder kronor, vilket är 200 miljoner mer än 2017.

- Det väldigt glädjande att vi visar upp tillväxt igen och att vi klarar matchen mot både e-handel och ett allt mer pressat detaljhandelsklimat, säger vd Boris Lennerhov, VD på Ullared, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Gekås laddar för hemleveranser - bygger ut med 3000 kvadrat

Enligt lågprisvaruhuset har samtliga verksamheter i företaget haft en ordentlig tillväxt: Gekåsbyn med camping, stugby och hotell samt de olika restaurangkoncepten som finns på plats i varuhuset och på hotellet.

23 miljoner till alla medarbetare

Vd Boris Lennerhov införde bonussystem år 2000 som sedan har det fungerat som en morot för alla medarbetare. På årets första löneutbetalning kommer moroten synas väldigt klart då den starka utvecklingen innebär att företaget kan lägga 23 miljoner på bonusbelopp till sin personal. För den enskilde medarbetaren som jobbar heltid på Gekås Ullared blir det ett tillskott på 17 000 kronor.

- Ännu mer glädjande är att medarbetarnas insatser även ger extra frukt i form av bonus till alla som gör jobbet och ser till att vi kan fortsätta att vara framgångsrika, säger Boris Lennerhov.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!