Klarna hoppar på Apple Pay men bara för de egna kunderna

Ger sina kortinnehavare ny e-handelsservice.

Alla i Sverige som har ett Klarna-kort kan nu använda det för att betala med hjälp av Apple Pay. Banken gör det alltså möjligt för sina kunder att e-handla med hjälp av Apples betaltjänst. Det enda som behövs är att man registrerar sig för ett Klarna-kort - om man inte redan har gjort det - och att man lägger till det i Apple Pay. Sedan är man redo att betala i både nätbutiker och fysiska butiker som tar emot betalmetoden.

LÄS ÄVEN: Lagerhaus slopar butikskassan - satsar på Swish och Apple Pay

Annons

De som har Klarna-kortet ansluter det till ett bankkonto i någon av de andra svenska bankerna.

- Att köpa med din iPhone eller Apple Watch innebär att du inte längre behöver bekymra dig om du råkar glömma din plånbok eller PIN-kod. På Klarna letar vi ständigt efter nya sätt att kunna erbjuda vår smidiga shoppingupplevelse till konsumenter och möjliggöra att använda Klarna överallt. Detta var ett naturligt nästa steg, säger David Fock, Chief Product Officer på Klarna, i ett pressmeddelande.

"Onlineshopping är enkelt"

Klarnas betalningar med Apple Pay fungerar i bland annat Apple Watch eller i någon av de nyare iPhone-modellerna. Enligt betalleverantören är betalsättet passande för e-handel eftersom konsumenterna “slipper konsumenter fylla i långa kontonummer eller leverans- och faktureringsinformation upprepade gånger”.

- Onlineshopping i appar och på webbplatser som stödjer Apple Pay är enkelt med Touch ID, eller genom att dubbelklicka på sidoknappen och använda Face ID på iPhone X, skriver Klarna.

LÄS ÄVEN: Swish slår ut Apple Pay i slaget om e-handeln

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!