Kry ska ut i Europa med nytt kapital i ryggen

Den digitala vårdcentralen plockar in 60 miljoner kronor i riskkapital och nu ska man expandera tjänsten utanför Sverige.

Kry lanserades våren 2015 och erbjuder en tjänst som gör det möjligt för patienter att boka tid och prata med en läkare via videomöte online. Man har även fått till olika samarbeten i den fysiska världen, bland annat med Lloyds Apotek. Ett samarbete som fördjupades tidigare i år.

Enligt Kry själva har över 30 000 svenskar använt plattformen sedan lanseringen och nu ska vårdtjänsten ta nästa kliv. Något man ska göra med hjälp av externt kapital och enligt Di Digital har Kry plockat in motsvarande 60 miljoner kronor i finansiering.

Annons

Fler digitala läkarmöten

Bakom investeringen står det svenska riskkapitalbolaget Creandum, brittiska Index Ventures samt Berlin-baserade Project A Ventures. Tanken nu är att växla upp i Sverige, men även att ta tjänsten ut i Europa.

– I grunden är det givet att fler läkarmöten kommer ske digitalt. Vi vill ligga i framkant av den utvecklingen. Vi har långa köer och stora kostnader i vården idag. Delar av de problemen kan vi vara med och lösa, säger Krys medgrundare och VD, Johannes Schildt till Di Digital.

Annons