Lekmer kan stå på tur om Qliro fortsätter sälja av butiker

E-handelskoncernen sålde under gårdagen Tretti.se och nu spekuleras det att Lekmer står på tur.

Som Ehandel.se kunde berätta tidigare idag har den svenska e-handelskoncernen sålt sin vitvarubutik Tretti.se för 250 miljoner kronor. Enligt Paul Fishbein, Qliro Groups VD, är affären en del av bolagets strategi, och efter det att affären blivit offentlig, har flera nyhetssajter rapporterat att koncernen planerar att sälja fler e-handelsbolag.

Något som Paul Fischbein varken vill bekräfta eller dementera i dagsläget men enligt Breakit kan Lekmer mycket väl vara nästa nätbutik som går under klubban.

Annons

Jollyroom en potentiell köpare

Enligt källor till nyhetssajten var den ursprungliga planen att först sälja Lekmer och därefter Tretti.se, men som vi rapporterar vid ett flertal tillfällen var flytten av Lekmers lager till Arlandastad allt annat än smidig, och blev i slutändan väldigt kostsam.

Något som fick potentiella köpare att dra sig ur processen men nu kan en försäljning åter vara på tal och Qliro ska ha anlitat banken SEB som rådgivare i försäljningsprocessen. Bland potentiella köpare nämns konkurrenten Jollyroom.

– Som jag uppfattat det så avvaktar de processen tills Lekmer visar vinst igen och det lär dröja till fjärde kvartalet, säger en av Breakits uppgiftslämnare.

LÄS ÄVEN:
Paul Fischbein: "Affären är helt rätt för alla inblandade"
Qliro gör sig av med Tretti - stärker egna tjänsterna

Annons