Linas Matkasse köper in sig i danskt matkassebolag

Det svenska matkasseföretaget går in som ny majoritetsägare i RetNemt.dk som idag är näst störst på den danska marknaden.

I slutet på förra veckan kunde Ehandel.se berätta att mathandeln på nätet beräknas stå för 15-20 procent av dagligvaruhandeln i Danmark inom tio år. Nemlig.com, som har samma storägare som svenska MatHem, är en av de största aktörerna på marknaden och nu får man lite svensk konkurrens.

Linas Matkasse har nämligen gått in som ny majoritetsägare i RetNemt.dk. En snabbt växande online-verksamhet som under det senaste året ökat sin omsättning med 70 procent.

Annons

– Vi är glada över att kunna ge tillväxten ännu mer skjuts under de kommande åren och att vara en del av en framgångsrik grupp med entreprenörsandan intakt. Och vi kommer naturligtvis också att se synergieffekter av samarbetet, säger Klaus Toft Nørgaard, Grundare och VD för RetNemt.dk.

En dansk matkasse-pionjär

RetNemt.dk var bland de första med att lansera färdigpackade matkassar i Danmark 2006 och ska idag vara landets näst största leverantör av matkassar med mer än 30 000 måltider per vecka.

För Linas Matkasse innebär det att man efter Sverige, Norge, Holland samt Finland, nu även finns representerade i Danmark.

– Nu när två växande matkassebolag, som båda har en sund ekonomi och lojala kunder, går samman så är förutsättningarna goda att vi tillsammans ska kunna ta stora kliv framåt i Danmark, säger Niklas Aronsson, VD för Linas Matkasse.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!