Lindex rekryterar ny medlem till ledningen – igen

"En nyckelroll i Lindex fortsatta affärsutveckling".

Lindex har gjort ännu en rekrytering. Den här gången har bolaget tagit in en ny medlem i koncernledningen, och som även kliver in i rollen som logistikdirektör på modeföretaget. Johan Engen är den som får uppdraget och han tillträder sin nya tjänst på Lindex den 19 augusti 2019.

- Det är ett mycket spännande uppdrag och jag ser fram emot att få lära känna Lindex och dess kunder. För mig handlar framgångsrik logistik om att leverera stort kundvärde genom hög leveransservice och produkttillgänglighet, där snabbhet och effektivitet står i centrum. Lindex växer med nya kanaler och partners, och det ska bli mycket kul att vara med och driva den intressanta utvecklingen, säger Johan Engen i ett pressmeddelande.

Annons

Johan Engen kommer senast från KappAhl där han också haft titeln logistikchef. Han har även haft flera ledande positioner inom logistikbranschen. Bland annat har han varit på DHL Supply Chain där han var affärsutvecklingsansvarig för detaljhandeln inom Norden och ansvarig för den svenska verksamheten inom fashion-logistik. 

- Jag är mycket glad över att presentera Johan Engen som ny logistikdirektör och önskar honom varmt välkommen till Lindex. Effektiv logistik är avgörande för vår fortsatta lönsamhet och hållbara tillväxt. Johan kommer, med sin gedigna kompetens och bakgrund, att bli ett mycket värdefullt tillskott till vår verksamhet och ha en nyckelroll i Lindex fortsatta affärsutveckling, säger Susanne Ehnbåge, vd på Lindex.

LÄS ÄVEN: Lindex-toppen: Därför valde vi Susanne Ehnbåge

Sedan Susanne Ehnbåge tillträdde som vd på Lindex, under 2018, har vi rapporterat om flera rekryteringar på Lindex. När hon tog över vd-rollen berättade Lauri Veijalainen, som är styrelseordförande för Lindex och vd för ägarbolaget Stockmann, att hennes kompetens inom digital handel var en av de viktigaste faktorerna bakom rekryteringen. 

- Hon har en väldigt bred kunskap inom retail, är väldigt kompetent och har en djup kunskap inom e-handel, kommenterade Lauri Veijalainen till Ehandel.se i en tidigare intervju.

LÄS ÄVEN: Susanne Ehnbåge berättar om Lindex framtid

Susanne Ehnbåge har hyllats ett flertal gånger för sitt ledarskap och arbetet med att utveckla NetOnNet, där hon tidigare var vd. På Lindex ska hon, enligt bolaget, styra upp hela företaget med sin kompetens inom e-handel.

- Vi är mitt inne i en jättespännande tid. Det kommer att hända så mycket. Vi väljer att vara väldigt kundorienterade och det gör att vi även kommer att kunna utveckla Lindex till ett mer globalt märke, sa Susanne Ehnbåge till Ehandel.se i en tidigare intervju.

Annons

LÄS ÄVEN: Lindex topprekryterar igen - hon blir ny CIO

Sedan Susanne klev in i sin nya roll på Lindex har hon bland annat styrt upp ett starkt gäng i företagets ledningsgrupp. Sist skrev vi om Annika Elfström som blev en ny CIO samtidigt som hon tog en plats i  företagsledningen. 

LÄS ÄVEN: Lindex skruvar upp försäljningen med ny direktör

Caroline Öhgren är också en av dem som nyligen fick en ny roll. Hon blev försäljningsdirektör för hela bolaget, och innan dess var hon Lindex landschef för Centraleuropa. Precis som företagets nya CFO, Annelie Forsberg, som också rekryterades nyligen, tar de båda också plats i Lindex företagsledning. 

LÄS ÄVEN: Lindex tar ny CFO från NetOnNet

Annons