MatHems VD kliver av: ”Svårt att jobba på som inget har hänt”

Skulle inte ske på detta viset egentligen.

MatHem har sedan 2006 levererat mat-hem till sina kunder. Grundarparet Tomas och Karolin Kull har tills idag drivit bolaget tillsammans med sina 1500 medarbetare, men nu ska de lämna sina tjänster.

LÄS ÄVEN: Kinnevik storsatsar på Mathem - går in med totalt 900 miljoner

Annons
Annons

Tomas har varit vd sedan bolaget startade och Karolin har varit marknadschef. Båda väljer att lämna sina operativa roller, men behåller ägande och styrelsepositionerna i företaget.

- De tolv år som jag och Karolin jobbat för att bygga upp bolaget har varit mycket intensiva. Jag berättade för styrelsen redan under 2018 att jag avsåg att lämna min vd-roll så snart vi hittat en efterträdare, säger Tomas Kull i ett pressmeddelande.

"Bättre att jag kliver av"

Men det var inte den här ordningen Tomas hade planerat från början. Nu fick han ta ett beslut då det var "svårt att jobba på som inget har hänt".

- När beslutet var fattat informerade jag också min ledningsgrupp om detta och ju längre tiden har gått desto svårare är det att jobba på som inget har hänt, det skapar en osäkerhet och otydlighet. Därför är det bättre att jag kliver av redan nu, berättar Tomas Kull och tillägger:

- Vi hoppas att en ny vd är på plats så snart som möjligt. MatHem är bara i början av sin resa, en resa vi ska följa och bidra med som ägare och från styrelsen.

LÄS ÄVEN: MatHem saktar in - trots att miljarden nu är sprängd

"Svårt att sätta ord"

Under tiden som företaget letar efter en ny vd, fyller företaget tomrummet med MatHems styrelseordförande, Andreas Bernström. Han kommer också få hjälp av Therese Elmqvist som idag är CFO och som tidigare har hoppat in när Tomas inte kunnat vara på plats.

- Det är svårt att sätta ord på den insats som Tomas och Karolin Kull gjort. De kom som uppstickare i en industri som länge dominerats av några stora jättar. Och idag är MatHem marknadsledande inom livsmedel på nätet, säger Andreas Bernström.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: MatHem tog hem priset

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!