Mathem i skärgården: ”Båtarna i bruk alla dagar”

Mathems skärgårdstidtabell gäller från 15 juni till den 15 augusti.

I förra veckan kunde vi i en välläst artikel berätta att Mathem hade gjort succé i Stockholms skärgård under midsommarhelgen. Då hade e-handlaren skickat ut uppemot 3 000 matkassar till ett värde av en halv miljon kronor under en enda dag.

Kunden anger koordinater i kassan

Men midsommar var bara början, och Mathem såg fram emot en sommar av fortsatta båtleveranser. Nu går bolaget ut och berättar mer om leveransupplägget, som äger rum för tredje året i rad.

Annons

- I år är båtarna i bruk alla dagar i veckan, från den 15:e juni till 15:e augusti, upplyser företaget i ett pressmeddelande.

Under sommaren utökar Mathem sitt leveransområde med flera populära sommardestinationer. Den som håller till i skärgården kan få sin matkasse levererad till en båt eller en brygga, men har man istället sommarhus i till exempel Båstad eller på Österlen verkar det vara normal dörrleverans som gäller.

- Nu handlar det om att sätta guldkant på semestervistelsen. Genom att ange sina koordinater i kassan kan våra kunder få allt de behöver, plus det lilla extra, direkt till sin båt eller brygga, säger Mathems medgrundare Karolin Kull.

Vinleverans onsdag och lördag

Precis som Mathems bilar ska företagets båtar ha utrustats med kyl- och frysboxar som gör att varorna kan hållas i rätt temperatur till dess att de har kommit fram till kunden. Leveransområdet i Stockholms skärgård sträcker sig från Norrtälje i norr till Utö i söder. Beställningar måste läggas senast klockan 13.00 för leverans dagen efter, och en beställning kostar 299 kronor oavsett hur mycket den innehåller.

Kunder som vill ha vin från Winefinder med sin beställning får dock beställa två dagar i förväg och leveranserna sker endast onsdagar och lördagar. 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!