Färskt: Nu har Amazon Fresh lanserats i Storbritannien

E-handelsjätten har rullat ut sina snabba färskvaruleveranser i utvalda delar av London.

Det har länge ryktats att Amazons leveranstjänst för färska dagligvaror, Amazon Fresh, ska vara på väg att lanseras i Storbritannien. I maj kom nya uppgifter som spädde på ryktena och nu är det dags.

Enligt The Guardian har Amazon med start idag rullat ut sina leveranser av färska livsmedel till 69 postnummer i London. Inledningsvis kommer e-handelsjätten att erbjuda mer än 130 000 livsmedel till boende i de norra och östra delarna av huvudstaden, och om de lägger sin order före klockan 13:00 får de den levererad samma dag.

Annons

Endast för Prime-medlemmar

Amazon har så smått testat att leverera ett urval av kylda och frysta matvaror via tjänsten Prime Now i Birmingham och London och lanseringen av Amazon Fresh i Storbritannien är den första expansionen utanför USA för leveranstjänsten.

Leveranserna kommer att ske från ett 50-tal små lokala butiker och lokala livsmedelsproducenter samt med hjälp av Morisson. En av Storbritanniens största dagligvarukedjor som Amazon slöt ett avtal med tidigare i år.

Tjänsten kommer att vara tillgängliga för Prime-medlemmar, som betalar 79 pund för sitt medlemskap, och som är villiga att betala ytterligare cirka 7 pund per månad. Då får de obegränsat med fria leveranser av livsmedel så länge ordern överstiger 40 pund.

Annons