Nytt coworking space planerar e-handelspark i Jönköping

"Spännande koncept för e-handelsbolag".

Jönköping vill som bekant ta upp kampen med städer som Borås, Helsingborg och Kalmar när det kommer till att vara centrum för e-handel. Staden har redan tagit några steg mot detta mål och under förra året startades ett e-handelsnätverk för att främja stadens position på området.

LÄS ÄVEN: Ny grupp ska sätta Jönköping på e-handelskartan

Annons

Ett team av Jönköpingsbor har nu gått ihop kring en vision om en ny kreativ och dynamisk mötesplats för den digitala generationen.

Det handlar om ett nytt så kallat coworking space som ska samla runt 200 personer i ett 2 000 kvadratmeter stort “kontorshotell”. Ordet kontorshotell verkar man dock vilja undvika då man ser satsningen som en "ny generations arbetsplats" som är mer aktivitetsbaserad, modern och flexibel till skillnad från ett traditionsenligt kontorshotell.

"Uppmuntras lära av varandra"

Emil Svensson, som bland annat driver företaget Footmall.se, är en av initiativtagarna till den nya arbetsplatsen som fått namnet GRO36.

LÄS ÄVEN: Footmall ska öka takten med STING Accelerate

– GRO36 har under 1 års tid formats tillsammans med våra första members och feedbacken från säkert 100 möten och workshops. En lokal med den här typen av områden ger dig snabbt en uppfattning om vad andra håller på med. Det blir enkelt att inleda konversationer, ställa frågor och dela med sig av tankar och erfarenheter. I det mötet finns en underliggande kultur där man uppmuntras att lära av varandra och växa tillsammans, säger Emil Svensson, i ett pressmeddelande.

Med bakgrund inom näthandel har Emil förstås även tänkt på e-handlarna och under andra kvartalet i år ska GRO36 titta på ett koncept som påminner om E-commerce Park i Helsingborg.

LÄS ÄVEN: Hon ska leda e-handelsgänget på E-commerce Park

– Under Q2 2018 tittar vi även på ett spännande koncept för mindre e-handelsbolag där vi samlar kontor, utveckling, lager, studio och logistik under samma tak – dessutom i kombination med liknande bolagsbyggare att utvecklas tillsammans med, säger Emil Svensson.

Annons

Annons