Pär Svärdson – hemlig investerare i Airmee

Vill leverera till den plats och tid kunderna önskar.

Igår rapporterade Ehandel.se om att fraktuppstickaren Airmee tar in 38 miljoner kronor i kapital från investmentbolagen Alfvén & Didrikson och Creades samt Spotify-miljardären Felix Hagnös.
Nu avslöjar Di Digital att en av de hemliga investerarna är Laulima som ägs av bland annat Apoteas grundare, Pär Svärdsson. Listan över investerarna är dock längre men Airmee vill inte avslöja fler namn. 

- Vi fick in många entreprenörer, utöver riskkapitalbolagen. Det är vi nöjda med, säger Julian Lee, Airmees vd, till Di Digital.

Annons

I takt med e-handelns starka tillväxt ökar också efterfrågan på snabba och smidiga logistiktjänster. Apotea är sedan tidigare kända för att satsa hårt på logistiken och att hela tiden vilja erbjuda sina kunder de senaste leveransalternativen.

- Vi arbetar hela tiden på att hitta nya fraktsätt och förbättra våra leveranstider och med Airmee får våra Stockholmskunder tillgång till en otroligt bra tjänst med tidsbestämda leveranser flera gånger dagligen, sade Pär Svärdson, vd på Apotea, i ett tidigare uttalande.

Apotea och Airmee startade sitt samarbete i oktober förra året, då de meddelade att nätapotekets kunder i Stockholm skulle börja få hem sina apoteksvaror inom tre timmar från beställning. Därför kommer inte nyheten som en chock att Apoteas grundare, Pär Svärdson, numera är delägare i frakttjänsten Airmee.

LÄS ÄVEN: Apotea hoppar också på Airmees expressleveranser

Annons