Paysons kassa tar mark och plattformar hoppar på tåget

Betalbolagets nya kassa stödjer B2B-försäljning och får nu flera integrationer och nya kunder.

Paysons svar på Klarnas kassa lanserades tidigare denna månad. Likheterna är många och de bjuder båda på ett smidigt betalflöde. En skillnad är dock att Payson stödjer försäljning mot företag, något som länge efterfrågats av Klarna.

- I vår nya kassa är det enkelt att handla B2B. Som företag behöver man bara ange sitt organisationsnummer i kassan och kan smidigt välja att betala till exempel mot faktura 14 eller 30 dagar. Det här är något som vi upplever är efterfrågat, särskilt att som e-butik kunna hantera ordrar på samma sätt oavsett om köparen är ett företag eller privatperson, säger Per Bodell, VD på Payson.

Annons

Quickbutik första betalplattformen

I går lanserades även den första integrationen mot Payson Checkout 2.0 och återigen är det Quickbutik som gör sitt namn rättvisa och är snabba med nyheter. Quickbutik var första betalplattformen med Swish och är den första betalplattformen som nu lägger till Paysons nya kassa.

- Paysons nya kassa är i enlighet med Quickbutiks vision om enklare e-handel för alla - oavsett storlek. Kassan har integrerats sömlöst med Quickbutik och har möjliggjort för mindre e-handlare att kunna erbjuda sina kunder att slutföra sitt köp utan att behöva lämna kassan, oberoende om man handlar som företag eller privatperson, säger Azddin Benberkan, VD på Quickbutik.

"Snart ett av de vanligaste betalsätten"

Quickbutik tror att Paysons nya kassa och prismodell kommer vinna många mindre e-handlare som kunder framöver.

- Med Payson Checkout 2.0:s nya prismodell tror vi att det snart kommer vara ett av de vanligaste betalsätten för mindre e-handlare. Första butiken hos oss som aktiverade nya Payson Checkout är Babylove.se, som är en webbutik fylld med skandinaviskt designade produkter, säger Azddin Benberkan.

WooCommerce nästa man till rakning

Quickbutik mår vara först bland betalplattformarna men fler plattformar ligger i piplinen där den populära open source-lösningen WooCommerce snart ska få stöd för Payson Checkout 2.0.

- Intresset har varit stort för nya kassan och det finns redan nu stöd för Prestashop och Opencart. Näst på tur efter Quickbutik är vår samarbetspartner Krokedil som lanserar ett plug-in för WooCommerce och inom kort kommer också Hemsida24 att erbjuda en integration, säger Per Bodell.

Annons