Polisens förundersökning mot Bubblig.se nedlagd

Nu expanderar den omtalade Systembolaget-utmanaren.

När den nya e-handeln Bubblig lanserades i höstas lät reaktionerna inte vänta på sig. Företaget, som skulle köra alkoholhaltiga drycker från Köpenhamn för leverans i Malmö under fredags- och lördagskvällar, fick bland annat folkhälsominister Gabriel Wikström (S) att gå i taket.

Det dröjde heller inte länge förrän Nätvinhandlarnas Branschorganisation valde att polisanmäla Bubblig, eftersom man ansåg att företaget inte följde de regler som finns på området.

Annons

"Vill fortsätta att väcka debatt" 

Men i januari kunde vi avslöja att polisanmälan inte verkade ha lett till något nämnvärt och att Systemet-utmanarens verksamhet fortsatte som vanligt. Johan Segerberg, som är kundansvarig på företaget, lät dessutom meddela att affärerna hade fått ett uppsving den senaste tiden.

Och nu står det klart att Bubblig expanderar sin verksamhet till fler orter i Skåne. Nu kan även boende i Lund, Åkarp och Arlöv få leveranser från bolaget under fredags- och lördagskvällar.

- Vi vill fortsätta väcka debatt kring den svenska alkoholpolitiken. Våra kunder har upptäckt ett nytt sätt att handla alkohol och fler börjar inse att det nuvarande monopolet inte är enda lösningen, säger Johan Segerberg i ett pressmeddelande.

Önskemål från hela Sverige 

Leveranserna till Lund kommer att ske senast klockan 23.00 på fredagar och klockan 21.00 på lördagar. Kunderna får räkna med en leveranstid på 2-3 timmar. Och invånarna i Lund är inte ensamma om att vilja använda sig av Bubbligs tjänst.

- Vi har blivit kontaktade av personer över hela Sverige med önskemål om att öppna liknande verksamhet i deras städer. I och med expansionen till Lund kan vi även vissa kvällar ta beställningar från Staffanstorp, Oxie, Hjärup och Lomma, säger Johan Segerberg.

Förundersökningen nedlagd

Enligt Johan Segerberg är polisens förundersökning om Bubblig nu nedlagd.

- Vi har fått besked från polisen om att förundersökningen är nedlagd, säger han till Ehandel.se.

Varför det?

Annons

- Vi har inte fått någon motivering utan bara ett besked om att förundersökningen är nedlagd. Men vår tolkning är att de delar vår bedömning och har kommit fram till att vår verksamhet inte är olaglig.

Enligt Johan Segerberg kan Bubblig komma att expandera till fler orter längre fram. 

- Ja, vi är öppna för det. Det handlar om vad våra kunder efterfrågar, säger han. 

Annons