PostNord lanserar ny tjänst – ska leverera samma dag

Ska inom kort ta "SameDay" till 36 städer.

Logistikaktören PostNord och modehandlaren Lager 157 har slagit sig ihop inför lanseringen av en ny leveranstjänst. Den har fått namnet SameDay, och går, precis som namnet antyder, ut på att varorna ska levereras samma dag som köpet genomförs. 

Fokuserar på kundupplevelse

De båda företagen drar den 13 december igång ett test, som innebär att kunder som handlar i Lager 157:s butiker eller e-handel ska få sin vara samma dag. Till en början gäller den nya servicen bara i Stockholm, men fler orter väntas följa inom kort.

Annons

LÄS ÄVEN: Lager 157: "Först i Sverige med mobil självutcheckning"

- Lager 157 är i framkant när det kommer till kundupplevelse inklusive snabbhet och innovativa lösningar i butik. Därför är vi glada att göra en pilot på SameDay tillsammans med Lager 157. Deras fokus på kundupplevelse ligger helt i linje med vår nya SameDay-tjänst, och med vad PostNord vill erbjuda kring tillgänglighet och flexibilitet, säger Tim Jørnsen, Head of eCommerce & Logistics på PostNord Group, i ett pressmeddelande.

Kostnad för kunden: 100 kronor

SameDay, eller "MyPack Home SameDay" som tjänsten egentligen heter, kommer att rullas ut till fler regioner och företag stegvis under våren. Från den 1 maj 2019 ska SameDay finnas tillgänglig i 36 svenska städer.

Och Lager 157 planerar redan för att bredda samarbetet till fler orter. Enligt ett pressmeddelande från modeaktören kommer SameDay-leverans att kosta 100 kronor och beställningen måste läggas före klockan 15.00.

- Vi är helt besjälade av att förenkla modebranschen och ser det här som en väldigt viktig milsten både för oss och för våra kunder. Målet är att hälften av våra butiker ska ha "157 SAME DAY" inom 18 till 20 månader, säger Stefan Palm, vd för Lager 157.

MISSA INTE UPPFÖLJNINGEN: PostNord om SameDay: "Vi är inte coolast men vi har musklerna"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!